A sportág

A felnőtt roller mára önálló sportággá vált. A sportág Európa több országában (Finnország, Hollandia, Csehország, Németország, Olaszország) népszerű és ezekben az országokban nemzeti szövetségek is alakultak.

A sportág nemzetközi szövetség keretében működik aminek a neve International Kicksled and Scooter Association, röviden IKSA. Az IKSA a Kickbike-al végzett sporttevékenység mellett a hasonló téli mozgásforma, a "fakutyázás" nemzetközi szövetsége is egyben. Az IKSA oldalán a fontosabb versenyek időpontjai is megtalálhatóak.

A nemzetközi szövetség 2 évente rendez világbajnokságot és szintén 2 évente európabajnokságot. 2012-ben Németországban került megrendezésre a világbajnokság. 2014-ben a Csehországban található Plzen városa adott helyet a világbajnokságnak . 2016-ban pedig Ausztráliában mérhették össze gyorsaságukat a legjobbak. 2018-ban Hollandia adott otthont a versenynek. 2020-ban a pandémia miatt a verseny nem került megrendezésre. 2022-ben Észtország lesz a verseny házigazdája.

A versenyek általában 3 naposak és 3 különböző távon mérkőznek meg a versenyzők, továbbá van egy váltóverseny is, ahol 3 fős csapatok vesznek részt. A 3 táv felépítése egy sprintszám-ami 1 km-nél rövidebb táv, egy középtávú verseny-ami általában 10 km-t jelent, valamint egy hosszú táv-ahol a maraton távját kell teljesíteni.

Emellett minden évben szerveznek európa kupa versenyeket is. 2019-ben három versenyen gyűjthetnek európa kupa pontokat a versenyzők:
Az első két verseny helyszíne Csehország. A harmadik európa kupa futam Ausztriában került megrendezésre. 

A versenyekről készült fotókon is jól látszik, hogy a versengés remek hangulatban zajlik. Az erőpróbákon a gyerekekről sem feledkeznek meg, egy versenyszámot mindig a kicsik számára szerveznek. Ezáltal ezek a versenyek bármely korosztálynak izgalmas időtöltést jelentenek.