A sportág

A felnőtt roller önálló sportágként bontogatja szárnyait. A sportág Európa több országában (Finnország, Hollandia, Csehország, Németország, Olaszország) népszerű és ezekben az országokban nemzeti szövetségek is alakultak.
Európa határain túl most ismerkednek ezzel a mozgásformával, az USA-ban 2009. júniusában került sor az első maratoni versenyre.

A sportág nemzetközi szövetség keretében működik aminek a neve International Kicksled and Scooter Association, röviden IKSA. Az IKSA a Kickbike-al végzett sporttevékenység mellett a hasonló mozgásforma, a "fakutyázás" nemzetközi szövetsége is egyben. Az IKSA oldalán a fontosabb versenyek időpontjai is megtalálhatóak.

A nemzetközi szövetség 2 évente rendez világbajnokságot és szintén 2 évente európabajnokságot. 2012-ben Németországban került megrendezésre a világbajnokság. 2014-ben augusztus 29-31. között, a Csehországban található Plzen városa adott helyet a világbajnokságnak. 2016. július 7-10. között pedig Ausztráliában mérhetik össze gyorsaságukat a legjobbak.

A versenyek általában 3 naposak és 3 különböző távon mérkőznek meg a versenyzők, továbbá van egy váltóverseny is, ahol 3 fős csapatok vesznek részt. A 3 táv felépítése egy sprintszám-ami 1 km-nél rövidebb táv, egy középtávú verseny-ami általában 10 km-t jelent, valamint egy hosszú táv-ahol a maraton távját kell teljesíteni.

Emellett minden évben szerveznek európa kupa versenyeket is. 2015-ben három versenyen gyűjthetnek európa kupa pontokat a versenyzők:
Az első versenyt a hollandok szervezték, a helyszín  Woudenberg  városa. A második európa kupa futam helyszíne a németországi  Mauth-Finsterau. A harmadik erőpróba egyben az Európa bajnoki címért is folyik, a küzdelmek színtere a  csehországi Lipník nad Becvou  városa.

A versenyekről készült fotókon is jól látszik, hogy a versengés remek hangulatban zajlik. Az erőpróbákon a gyerekekről sem feledkeznek meg, egy versenyszámot mindig a kicsik számára szerveznek. Ezáltal ezek a versenyek bármely korosztálynak izgalmas időtöltést jelentenek.