Üzletszabályzat

Jelen üzletszabályzat a Fitbike Kft.  által az Interneten keresztül történő Kickbike termékek és kiegészítők értékesítésének és felhasználásának legfontosabb szabályait határozza meg, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26. ) Kormányrendelet és a hatályos magyar jogszabályok rendelkezéseivel összhangban.

Ön a megrendelésének leadásával a Fitbike Kft. Vásárlója lesz. Vásárló lehet bárki, aki jelen szerződési feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el. A felek között létrejött szerződés nyelve a magyar. Az Interneten történő megrendelés telekommunikációs költségét Ön közvetlenül távközlési szolgáltatójának, a szolgáltató számlája alapján egyenlíti ki. Kérjük, a megrendelés leadása előtt szíveskedjen áttanulmányozni az alábbi tudnivalókat:

A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai
A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk információs oldaláról tudhatja meg részletesen. Az esetleges pontatlanságért nem vállalunk felelősséget. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett, forintban kifejezett, az ÁFA-t tartalmazó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek.
Az Kickbike-shop internetes üzletben történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.kickbike.hu címen.

Fizetési feltételek
A megrendelt termékek vételárának megfizetése kétféleképpen történhet:
- Banki átutalással: A megrendelt termék(ek) árát, valamint a postaköltséget a Vásárló a megrendeléstől számított 5 naptári napon belül átutalással fizetheti ki a Fitbike Kft. számára (számlaszám: 10404405-50526768-86511000). Amennyiben az átutalás ezalatt az idő alatt nem történik meg, a vevő rendelése törlésre kerül. A termék szállítása a fizetendő összeg megérkezése után történik. A Vásárló az ettől a dátumtól számított 3 napon belül veheti át a terméket.
 
- Utánvétellel: A megrendelt termék(ek) árát, valamint a szállítási költséget a Vásárló a termék átvételekor fizeti készpénzben a szállítónak. Kivétel az utánvéttel történő fizetés alól az olyan eset, amikor a Vásárló egy korrekt módon teljesített rendelést nem vesz át, a vásárlástól való elállás szabályai szerint nem rendezi az ügyet és a DPD futárszolgálat a Kickbike-shop internetes üzlet költségén visszahozza a csomagot. Ekkor fenntartjuk a jogot, hogy a Vásárlót a jövőben csak előzetes fizetés esetén szolgáljuk ki.

Szállítási információk
Az árut a megrendelést követően, a telefonon vagy levélben egyeztetett határidőn belül futárszolgálattal elküldjük. A kiszállítás költségét, bruttó 30.000 Ft feletti megrendelés esetén cégünk átvállalja (ez alatti megrendelések esetén a házhozszállítás díja bruttó 2.500 Ft/csomag). Amennyiben a kézbesítő az áru átadását nem tudja teljesíteni, úgy a csomagról értesítést hagy. A küldeményről ezután az értesítésen megjelölt telefonszámon lehet érdeklődni. Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat az újra egyeztetett időpontban megkísérli a kiszállítást. Csak a harmadik sikertelen kézbesítés után kerül hozzánk vissza a csomag.

Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy a házhoz szállítás minden esetben a rendelés során megadott házszámig történő sérülésmentes kiszállításra vonatkozik. Az esetleges emeletre történő feljuttatást, beüzemelést a szolgáltatás nem tartalmazza.

Vásárló köteles a terméket átvételkor megvizsgálni, illetve a szállítmány tartalmát és a számlán szereplő adatokat tételesen ellenőrizni, és a hiánytalan teljesítést az átvételi elismervény aláírásával nyugtázni. Ezt követően eladó a vásárló hibás teljesítésre hivatkozó reklamációját nem fogadja el. Amennyiben eltérést észlel, lehetősége van a csomagot visszaküldeni központunkba. Kérjük észrevételeiről tájékoztassa ügyfélszolgálatunkat, hogy a felmerült hibát mielőbb korrigálhassuk. Ha a csomag tartalma a kézbesítés során sérült, akkor a vásárló köteles a futárral jegyzőkönyvet felvetetni és a küldeményt visszaküldeni.
 
A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni.
Ezt az igényét jelezheti ügyfélszolgálatunkon a +36/30 62 76 645 telefonszámon, vagy e-mailen az info@kickbike.hu címen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselési kötelezettség nem terheli.

Amennyiben egy rendelés munkanapon 12.00 óráig beérkezik hozzánk, akkor lehetőség szerint azt még aznap, vagy a következő munkanapon feladjuk. A csomag házhoz érkezéséhez még a kiszállítás ideje adódik hozzá, mely általában 1-2 munkanap a távolságtól függően.

A Kickbike-okat teljesen összeszerelve, beállítva szállítjuk házhoz. Technikai okokból a kormány és az első kerék, valamint a kosárral szerelt modellek esetén a kosár kerül kiszerelésre, mivel a DPD futárszolgálat csak így tudja átvenni a csomagot. Minden általunk értékesített Kickbike-hoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzet és kezelési útmutató tartozik.

Csomagolás
Áraink a csomagolás költségét tartalmazzák.

A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei
Amennyiben a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg:
A vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26. ) Kormányrendelet  rendelkezik. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Elállási jogát írásban gyakorolhatja (e-mail vagy tértivevényes ajánlott levél). A terméket eredeti, sértetlen állapotban, a vásárlást igazoló számlával együtt kell visszajuttatnia címünkre. A Kickbike-shop kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. A termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia, a visszajuttatás költségei a vásárlót terhelik.
 
Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a Kickbike-shop kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére, az elállási értesítésben meghatározott bankszámlára történő utalással.

A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti e-mail üzenetben vagy telefonon.

Amennyiben a termékekről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan hibásak, és a hiba az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk.
 
Garancia, szavatosság
A Fitbike Kft., mint importőr az eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő, vagy jótállás, és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben köteles kicserélni, ha azok bizonyítottan hibásak.
Garanciális ügyintézésre visszaküldött termékeket kizárólag blokkal vagy számlával együtt fogadunk, továbbá szükséges a vitatott probléma részletes leírása is!
Ezek nélkül sajnos nem tudjuk az ügyintézést lefolytatni. (Garanciális problémával rendelkező termékek postacíme: 4551 Nyíregyháza, Fő u. 66.)

Adatvédelem, adatbiztonság

Eladó a megrendelés során kizárólag olyan adatokat kér a Vásárlótól, melyek a megrendelés teljesítéséhez, a szállításhoz, valamint a számla kiállításához szükségesek. Eladó a Vásárló által megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Vásárló adataihoz kizárólag az Eladó munkatársai férhetnek hozzá, Vásárló adatait Eladó csak a megrendelés teljesítéséhez igénybe vett alvállalkozók (pl. futárszolgálat) adja át, más személyek részére nem továbbítja.
 
A regisztráció során lehetősége van a Vásárlónak Eladó elektronikus hírlevelének megrendelésére. A hírlevél megrendelése a vásárlásnak nem feltétele. A hírlevél megrendelése esetén az ehhez megadott adatokat Eladó külön kezeli, kizárólag a hírlevél kézbesítése céljából. Ezen adatokat Eladó harmadik személy részére nem továbbítja. A hírlevél küldéséhez adott adatkezelési hozzájárulását Vásárló az ügyfélszolgálathoz eljuttatott levélben bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja.

A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.
 

Az eladó adatai
Cégnév: FITBIKE Kft.
Székhely: 4400 Nyíregyháza, Gádor Béla utca 34.
Adószáma: 14871924-1-15
Cégjegyzékszáma: 15-09-074740
Számlaszám: 10404405-50526768-86511000
Telefon: +36/30 62 76 645, +36/42 430 540
E-mail cím: info@kickbike.hu